Onze teams

Naast het geven van workshops en trainingen voor derden is Mantrailing Westerveld zelf met enkele teams actief in de omgeving van de gemeente Westerveld (Provincie Drenthe).

Maan & Chief

 

Ik ben Maan en sinds 2012 trail ik met mijn Working Kelpie x Border Collie reu Chief.

Ik heb mijn achtergrond in het trainen van politiehonden volgens het programma van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging. Hier kreeg ik voor het eerst te maken met het verschijnsel "speuren". Veelal betrof dit het opzoeken en apporteren van voorwerpjes en het zoeken naar afwijkende geuren in een groot gebied (vlakte revieren).

Medio 2008 kwam ik tijdens een workshop in Frankrijk voor het eerst in aanraking met het mantrailen. Dit paste beter bij mijn ideeën over het effectief zoeken naar vermiste personen.

Sindsdien heb ik me hier, met diverse honden, helemaal op toegelegd. In de loop van de tijd werd ik steeds vaker gevraagd om workshops en trainingen te geven.

Daaruit is in 2017 Mantrailing Westerveld als bedrijf ontstaan.

 

maan@mantrailing-westerveld.nl

Regina & Joe

 

Sinds 2015 trial ik met de red & tan Working Kelpie Joe.

Na een wat moeizame en wisselende start gaat de samenwerking steeds beter. Joe zal er tegenwoordig alles aan doen om, samen met mij, de vermiste persoon te vinden.

Je kunt merken dat hij volwassen is geworden. Ook in zijn taakopvatting, trouwens: hij vindt het nu ook prima om met een vreemde geleider op pad te gaan en is dan net zo fanatiek als wanneer ik zelf met hem werk.
Bij het geven van trainingen en workshops is dat best prettig. Zo kun je een geleider eens laten werken met een hond met een andere energie.

Met betrekking tot het geven van trainingen en workshops vind ik het 't leukst om alles in het werk te stellen om de geleider met zijn of haar hond naar een zo hoog mogelijk niveau te begeleiden. Daar doen we het voor!

 

regina@mantrailing-westerveld.nl