Onze teams

Naast het geven van workshops en trainingen voor derden is Mantrailing Westerveld zelf met enkele teams actief in de omgeving van de gemeente Westerveld (Provincie Drenthe).

Maan & Chief

 

Ik ben Maan en sinds 2012 trail ik met mijn Working Kelpie x Border Collie reu Chief.

Ik heb mijn achtergrond in het trainen van politiehonden volgens het programma van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging. Hier kreeg ik voor het eerst te maken met het verschijnsel "speuren". Veelal betrof dit het opzoeken en apporteren van voorwerpjes en het zoeken naar afwijkende geuren in een groot gebied (vlakte revieren).

Medio 2008 kwam ik tijdens een workshop in Frankrijk voor het eerst in aanraking met het mantrailen. Dit paste beter bij mijn ideeën over het effectief zoeken naar vermiste personen.

Sindsdien heb ik me hier, met diverse honden, helemaal op toegelegd. In de loop van de tijd werd ik steeds vaker gevraagd om workshops en trainingen te geven.

Daaruit is in 2017 Mantrailing Westerveld als bedrijf ontstaan.

 

maan@mantrailing-westerveld.nl

Regina & Jack

 

Ik ben Regina en ik trail met mijn Working Kelpie reu Jack sinds 2011.

Ooit begonnen met speuren binnen de Vereniging Duitse Herder met mijn toenmalige hond Balou, een Duitse Herder teef. Na verloop van tijd ben ik overgestapt naar het speurprogramma van de KNPV en heb met Balou diverse certificaten behaald.

Ook ik ben besmet geraakt met het "mantrailing-virus" en sinds die tijd heb ik mij hier op gefocust. Vandaag de dag trail ik met Jack. Die vindt niets mooiers als samen met mij een spoor uitwerken en het "slachtoffer" vinden.

Daarnaast vind ik het geweldig leuk mensen te enthousiasmeren voor het mantrailen en die dan ook te begeleiden tijdens trainingen en workshops.

 

regina@mantrailing-westerveld.nl

Regina & Joe

 

Sinds de zomer van 2015 trail ik ook met onze jongste aanwinst: Working Kelpie reu Joe.

Deze red & tan jongeling is af en toe meer geïnteresseerd in schapen drijven, maar wil ook graag samen met mij trailen. We beginnen elkaar steeds beter te begrijpen en Joe begint het steeds leuker te vinden.

Het samen naar een hoger niveau toe werken vind ik geweldig leuk, ook al kost dat soms een hoop moeite en soms ook teleurstellingen.

Uiteindelijk gaat het er om om samen het doel te bereiken en er samen lol aan te beleven.

 

regina@mantrailing-westerveld.nl